Liderul USR, Dan Barna, critică reacția Guvernului României și cere plecarea ministrului Teodor Meleșcanu din fruntea MAE pentru modul în care a reacționat și s-a raportat la criza politică din Republica Moldova. În opinia liderului USR, Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu trebuie recunoscut.

Dan Barna consideră că reacția României a fost mai slabă chiar decât cea a Uniunii Europene, „pe un subiect unde România are toată legitimitatea să fie un jucător important”, subliniază liderul USR.

„Politica externă a României din nou pe nicăieri. Guvernul Moldovei trebuie recunoscut.

Dacă ‘organizarea’ votului din diaspora nu a fost, în evaluarea doamnei Prim-Ministru, un motiv suficient să fie demis, iată că domnul Meleșcanu aduce în aceste zile noi argumente pentru a pleca din fruntea MAE.

Poate comunica cineva la Externe că reacția României este sub aceea a Uniunii Europene pe un subiect unde România are toată legitimitatea să fie un jucător important. Apelul la calm în Republica Moldova trebuie dublat de un mesaj clar: voința Parlamentului trebuie respectată, iar guvernul pe care Maia Sandu îl conduce trebuie recunoscut! De către Guvernul României”, a scris Dan Barna, duminică seara, pe Facebook.

Vezi tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.