Acasă Interne Efect de bumerang pentru Klaus Iohannis: victoria opoziției îl bagă în scenariul...

Efect de bumerang pentru Klaus Iohannis: victoria opoziției îl bagă în scenariul cel mai negru/ANALIZĂ

0
85

Președintele Klaus Iohannis jubila, după ce a văzut rezultatul votului la referendumul pe justiție și rezultatul la alegerile europarlamentare. În declarația dată la ora 21.00, Iohannis a încercat să se lipească doar de PNL și să se distanțeze puțin de cei de la USR PLUS.

”Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reușit să-i mobilizăm pe alegători. Și aș menționa sprijinul primit de la Partidul Național Liberal, care s-a și înscris la AEP oficial ca partid care suportă, sprijină referendumul. Am avut, însă, un sprijin consistent și din partea Alianței USR-PLUS. Le mulțumesc și lor pentru acest sprijin.

La europarlamentare, rezultatele reflectă voința electoratului. Partidul Național Liberal a obținut un rezultat foarte bun și îi felicit. USR a obținut, de asemenea, un rezultat foarte bun. Îi felicit și pe ei.”, a spus Iohannis.

Pentru Klaus Iohannis, rezultatul USR-PLUS îl bagă într-un scenariu nedorit. Alianța va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, asta în timp ce Iohannis spera să coaguleze opoziția și să fie candidat unic al acestor formațiuni politice.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu s-a lăsat mult așteptat și a anunțat că este dispus să candideze la alegerile prezidențiale.

”Pot să candidez la prezidențiale! Noi vom avea un candidat comun, Alianța 2020 USR + PLUS! Eu preiau mandatul de europarlamentar, dar voi candida și la parlamentare, iar dacă voi fi ales, locul meu va fi luat de următorul pe listă.”, a spus Dacian Cioloș la România TV.

În acest context, alegerile prezidențiale se anunță de foc. PSD și ALDE vor merge, cel mai probabil, cu un candidat comun, în timp ce opoziția va avea 2 candidați foarte puternici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.