Irlanda împărtăşeşte îngrijorările Statelor Unite cu privire la securitatea globală legate de permiterea accesului în construirea reţelelor de comunicaţii a gigantului chinez Huawei Technologies, a declarat preşedintele american Donald Trump miercuri, într-o vizită în Irlanda, relatează The Associated Press.

Washingtonul exercită de mult timp presiuni asupra aliaţilor săi să interzică accesul Huawei pe pieţele lor, de teama spionajului.

Trump s-a întâlnit miercuri cu premierul irlandez Leo Varadkar, în cadrul primei sale vizite în această ţară, în care deţine un club de golf.

El a comparat problema frontierei irlandeze în cadrul Brexitului cu zidul împotriva imigrabţilor pe care vrea să-l ridice la frontiera cu Mexicul.

Guvernul irlandez este îngrijorat cu privire la Huawei, a declarat Varadkar, anunţând că Executivul urmează să efectueze o analiză a gigantului chinez din perspectiva securităţii.

Trump a subliniat că abordează foarte strţns această problemă atât cu Irlanda, cât şi cu Marea Britanie, unde a efectuat, de luni, o vizită de stat de trei zile.

EXECUTAREA LUI KIM YONG CHOL

El a respins informaţii de presă potrivit cărora fostul emisar nord-coreean în dosarul nuclear la Washngton ar fi fost executat din cauza eşecului summitului său cu Kim Jong Un din februarie, la Hanoi.

Cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo (conservator) a dezvăluit că Kim Yong Chol a fost executat.

Trump a apreciat că aceste inforaţii sunt ”inexacte” şi că emisarul a fost văzut în public.

Negocieri în dosarul nuclear nod-coreean se află într-un punct mort după fiascoul din Vietnam, însă locatarul Casei Albe afirmă că abia aştepată să se întâlnească cu Kim Jong Un.

Vezi tot articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.